Chemstal.ro

Protectie si preventie pentru instalatia de incalzire in pardoseala


Protectie si preventie pentru instalatia de incalzire in pardoseala In ultima perioada tot mai multi oameni sunt preocupati de aspectul ecologic al locuintelor lor. Alaturi de panourile solare, pompele de caldura sau centralele termice in condensare, instalatiile de incalzire in pardoseala reprezinta, de asemenea, un subiect din ce in ce mai discutat printre cei care doresc sa isi construiasca o locuinta noua sau sa o reamenajeze pe cea actuala.

Unul dintre avantajele utilizarii sistemului de incalzire in pardoseala este durabilitatea indelungata a sistemului. Datorita faptului ca acesta foloseste agent termic de joasa temperatura, incalzirea prin pardoseala are o capacitate mare de incalzire chiar si la temperaturi de lucru scazute ale agentului termic, astfel ca aceste sisteme de incalzire pot fi combinate cu cazane in condensare, pompe de caldura si instalatii solare.

Cei mai multi dintre utilizatori isi doresc, evident, performante maxime de la sistemul lor de incalzire in pardoseala. Astfel ca, producatorii de asemenea sisteme termice recomanda ca la turnarea sapei sa se foloseasca un aditiv de sapa, care are rolul de a fluidiza si elimina aerul din beton, crescand randamentul caloric si rezistenta mecanica la variatiile de temperature din pardoseala.

BIO-REDUCT.jpgFLOOR PROTECT este un astfel de aditiv plastifiant profesional reducator de apa, formulat special pentru sapele care acopera instalatiile de incalzire prin pardoseala. Utilizat in amestec cu cimentul, aditivul de sapa confera o elasticitate superioara sapei, crescand maleabilitatea si rezistenta mecanica la vibratii prin actiunea de eliminare rapida a aerului existent in beton. Amestecul asigura un contact mai bun cu circuitele de incalzire in pardoseala, optimizand transferul termic. Aditivul de sapa FLOOR PROTECT este complet solubil in apa si nu corodeaza structuri sau echipamente metalice.

Faptul ca instalatia de incalzire in pardoseala foloseste apa la temperatura scazuta ridica o problema intalnita destul de frecvent- dezvoltarea bacteriilor si algelor in sistemul de incalzire in pardoseala. Descompunerea acestora cauzeaza aparitia gazelor in instalatia termica, care la randul lor favorizeaza electro-coroziunea in instalatia termica, deci degradarea acesteia. De asemenea, microorganismele genereaza depozite de sidemente ce altereaza dinamica circulatiei fluidului prin instalatie, conducand chiar la obturarea unor circuite.

Toti acesti factori conduc, de altfel, la emanarea unui miros neplacut, reducerea duratei de viata a sistemului, eficienta scazuta si functionare defectuoasa. De aceea, este recomandata folosirea unei solutii pentru prevenirea aparitiei acestei probleme, indicata fiind utilizarea ei inca de la montarea instalatiei.

BIO-REDUCT.jpgBIO REDUCT este un biocid si fungicid necoroziv cu gama larga de aplicare, special destinat indepartarii algelor si bacteriilor din instalatii termice cu incalzire in pardoseala. BIO REDUCT este capabil sa rezolve problemele tipice datorate cresterii microbiologice in instalatii cum ar fi: mirosuri neplacute, coroziuni ale colectoarelor si schimbatoarelor, blocarea robinetilor, conductelor si schimbatoarelor de caldura, prelungind astfel durata de viata a acestora.

In concluzie, desi sistemele de incalzire in pardoseala sunt foarte eficiente, trebuie sa avem in vedere faptul ca modul corespunzator de intretinere al acestora ne va oferi randament maxim de functionare si va preveni aparitia eventualelor probleme mentionate anterior.

Informatii suplimentare:
0244 51 87 60
Catalog produse
 
Afla solutia pentru instalatia ta
 
 Powered by LABOREX | Developed by INCOROM
Copyright © 1996 - 2018