Chemstal.ro

Cativa pasi simpli pentru curatarea, protejarea si mentenanta centralei termice


Dezincrustanti In ultimii ani un numar tot mai mare de persoane utilizeaza centrale termice, fapt datorat dorintei oamenilor de a nu mai depinde de sistemul centralizat de incalzire, care de cele mai multe ori este mai scump si mai greu de controlat in ceea ce priveste costurile. In plus, in localitatile care nu beneficiaza de sisteme centralizate de incalzire, localnicii achizitioneaza centrale termice- atat consumatoare de gaz, cat si de combustibil lichid sau solid, intrucat acestea prezinta avantaje multiple fata de sobele clasice si anume costuri controlabile, usurinta in exploatare, posibilitatea incalzirii uniforme in locuinta s.a.

Centralele termice sunt clasificate in centrale termice murale conventionale si centrale termice in condensare, fiecare categorie avand particularitatile sale din punct de vedere al constructiei, materialelor utilizate etc., lucru foarte important de care trebuie sa tinem cont cand vorbim despre mentenanta acestora. In general, pentru aceste centrale termice, agentul termic folosit este de cele mai multe ori apa, incalzita prin preluarea caldurii generate de arderea combustibilului si recirculata prin pompare in tot sistemul pana la calorifere sau incalzirea in pardoseala. In cazul centralelor termice care prepara apa calda menajera, apa rece este dirijata intr-un schimbator de caldura unde este incalzita pentru a fi folosita la spalat, baie sau bucatarie.

Apa utilizata provine ori din reteaua locala de apa potabila, ori din puturi proprii si contine foarte multe saruri dizolvate, care se pot depune pe suprafetele cu care apa este in contact, formand o crusta aderenta, tare. Sarurile de calciu si magneziu sunt cele mai daunatoare pentru o centrala termica, intrucat depunerile succesive de astfel de saruri favorizate de o temperatura crescuta conduc la ingrosarea stratului depunerii, dezvoltand probleme precum: reducerea transferului termic (deci, implicit, a randamentului termic), blocarea completa a tevilor si vanelor si, deci, generarea unor costuri mari pentru inlocuire.

CLEANEX-FE---CU Dorind sa vina cat mai aproape de nevoile si dorintele clientilor si sa gaseasca solutii profesionale pentru problemele lor, Laborex a dezvoltat gama de produse CHEMSTAL- solutii chimice pentru curatarea, protejarea si mentenanta tuturor tipurilor de instalatii termice. CLEANEX INOX AL Dezincrustantii CHEMSTAL destinati curatarii depunerilor de pe schimbatoarele de caldura sunt creati in functie de tipul de centrala termica: pentru centralele conventionale- Cleanex Fe-Cu, iar pentru cele in condensare Cleanex Inox- Aluminiu.

CLEANEX FE CU PLUS Acesti dezincrustanti sunt solutii acide profesionale cu rolul de a curata crustele de calcar, magnetite sau alte depuneri de pe schimbatoarele de caldura si alte elemente colmatate din instalatie, fiind aditivati cu inhibitori de coroziune ce asigura protectia optima a elementelor din otel, fonta, inox, aluminiu ( Cleanex Inox-Aluminiu) si, respectiv fonta, otel si cupru (Cleanex Fe-Cu). CLEANEX INOX AL PLUS Aceste solutii trebuie recirculate in instalatia termica de curatat cu ajutorul unei pompe speciale de curatare, precum Evolution 10. Pentru o actiune si mai rapida, CHEMSTAL a dezvoltat si gama de Cleanex Fe-Cu PLUS si, respectiv, Cleanex Inox-Aluminiu PLUS, solutii aditivate cu acceleratori de reactie.

NEUTRALYZER--ALCALIN---Neutralizant-pasivizant-alc Dupa curatarea riguroasa cu dezincrustant este necesara neutralizarea reziduurilor acide din instalatie cu ajutorul unui pasivizant alcalin. Neutralyzer Alcalin. Acesta este folosit si la neutralizarea solutiei uzate ramase in urma curatarii inainte de deversarea la canalizare. Pentru a ne asigura ca nu au mai ramas resturi acide in instalatia curatata se recomanda masurarea nivelului de pH cu ajutorul unor benzi de pH. CHEMSTAL pune la dispozitia clientilor sai un kit de testare nivel de pH ce contine 20 de teste si masoara proprietatile acide, alcaline sau bazice pe o scara de la 0 la14.

INSTAL-PROTECT Pentru a completa procesul de curatare si pentru a evita pe viitor astfel de probleme se recomanda sa folosim un inhibitor care sa ofere instalatiei protectie si functionare optima. Instal Protect este un inhibitor de coroziune ce asigura protectie optima a instalatiilor care contin elemente din otel, fonta, cupru, aluminiu si aliaje din aluminiu siliciu in instalatia termica.Instal Protect este un produs profesional ce previne depunerile de piatra, oxidarea si electrocoroziunea in instalatia termica, prin formarea unei pelicule protectoare pe peretii incintelor in care circula agent termic.

Astfel, daca dorim ca central noastre sa aiba transfer termic foarte bun, randament maxim si costuri minime de intretinere, este necesar sa ii mentinem functionarea in parametri optimi si sa ii asiguram protectie constanta pe toata durata anului, folosind produse profesionale in cativa pasi simpli.
Informatii suplimentare:
0244 51 87 60
Catalog produse
 
Afla solutia pentru instalatia ta
 
 Powered by LABOREX | Developed by INCOROM
Copyright © 1996 - 2018