Chemstal.ro

CURATAREA SI IGIENIZAREA PROFESIONALA A APARATELOR DE AER CONDITIONAT


logo chemstal Din studiile efectuate la Centrul de Siguranta, Sanatate si Mediu Inconjurator din Marea Britanie (The Center for Safety, Health and Environment) rezulta ca aerul din interiorul incintelor noastre este de 10 ori mai poluat decat cel din exterior, in special datorita neintretinerii corespunzatoare a aparatelor de aer conditionat, atat a celor comerciale cat si a celor de uz domestic. De aceea este necesar si foarte sanatos sa se efectueze in mod periodic si preventiv, igienizarea completa a instalatiilor de aer conditionat prin curatare si dezinfectare.


De ce trebuie curatat aparatul de aer conditionat?
 
ASIGURAREA CALITATII AERULUI RESPIRAT - Sistemul de climatizare dezvolta in interiorul lui un microclimat umed favorabil dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor care pot conduce la afectarea sanatatii. Algele si mucilagurile care apar in sistemul de evacuare a condensului genereaza mirosuri neplacute la pornirea echipamentelor de aer conditionat. Alaturi de acestea, praful si alti agenti alergogeni depusi pe filtrele aparatelor, pot altera calitatea aerului respirat.

REALIZAREA DE ECONOMII IN EXPLOATARE - Aparatele de aer conditionat care au filtrele si radiatoarele murdare ajung sa aiba o eficienta cu peste 20% mai mica, dar consuma la fel de mult. De asemenea trebuie avut in vedere ca un radiator murdar va solicita mai mult ventilatorul, fapt care va conduce la o durata de viata mai mica a acestuia.
Costurile generate de consumul electric al unui aparat de aer conditionat murdar, respectiv pentru repararea echipamentelor ca urmare a unor defectiuni produse de exploatarea acestora in conditii improprii, sunt mult mai mari decat cele implicate de intretinerea lor prin curatare si igienizare.
In concluzie este necesar şi foarte sănătos să se efectueze în mod periodic şi preventiv, igienizarea completă a instalaţiilor de aer condiţionat prin curăţare şi dezinfectare cu solutii chimice profesionale. CHEMSTAL va pune la dispozitie o gama de produse deosebit de eficiente, dedicate acestor operatiuni.


Igienizarea aparatelor de aer conditionat de uz casnic

1.Curatarea depunerilor de praf si mizerie
CLIMANET SPRAY
Detergent spumogen pentru curatarea radiatoarelor lamelare ale aparatelor de aer conditionat sau altor echipamente. Elimina eficient depunerile de praf si mizeria chiar si de natura organica (musculite,etc).
Mod de utilizare: pulverizati direct pe zona de curatat. Spuma rezultata va penetra in locurile murdare si nu necesita clatirea cu apa.
 
 
2. Eliminarea micro-organismelor daunatoare sanatatii
CLIMASAN SPRAY
Detergent igienizant, deodorant, antibacteric, germicid placut parfumat, pentru filtrele aparatelor de aer conditionat casnice sau auto.
Mod de utilizare: inainte de folosirea produsului se recomanda spalarea aparatului cu CLIMANET. Actiunea puternica a CLIMASAN-ului garanteaza eliminarea virusilor, bacterilor si asigura un miros placut.


3. Prevenirea formarii de mucus urat mirositor
CLIMATAB
Pastile igienizante pentru prevenirea fenomenelor de descompunere si formarea de alge si mucilaguri urat mirositoare si daunatoare sanatatii care pot infunda instalatia de evacuare a condensului.
Mod de utilizare:puneti pastila in canalul de preluare a condensului, cat mai departe de evacuare. Pentru aparatele de pana la 12000 BTU, este recomandabil sa folositi o pastila la 15-20 zile.
 
 
Curatarea si verificarea instalatiilor de climatizare comerciale
 
1. Curatarea si dezinfectarea cu ioni de argint a unitatilor interioare de climatizare
CLEANEX Clima Ag
Agentul de curatare cu actiune antibacteriana este destinat uzului profesional pentru curatarea si dezinfectarea aparatelor de aer conditionat, ventiloconvectoare si chillere. Produsul are eficienta mare in curatirea tuturor tipurilor de murdarie agresiva (praf, nicotina, grasime) precum si in dezinfectarea si tratamentul bactericid asupra microorganismelor, bacteriilor si mucegaiurilor eliminand totodata si mirosurile neplacute. Produsul contine argint coloidal cu puternic efect antibacterian.
Mod de utilizare: Solutia, gata preparata pentru curatari grele sau diluata cu apa 1:1 pentru curatari normale, se aplica prin pulverizare pe elementele ce necesita curatare si dezinfectare (vaporizatoarele spliturilor, filtrele lor, condensatoare lamelare si inclusiv carcasele aparatelor). Solutia se lasa sa actioneze pana la 10 minute, apoi fie se clateste cu apa la presiune scazuta de pe filtrele si condensatoarele spliturilor externe fie se porneste aparatul de aer conditionat in regim de racire caz in care eliminarea solutiei si a murdariei vaporizatorului se face prin colectorul si tubul de evacuare a condensului.

2. Curatarea si dezinfectarea instalatiilor de climatizare industriale
CLEANEX Clima PLUS
Agentul de curatare superconcentrat cu actiune antibacteriana este destinat uzului profesional pentru curatarea si dezinfectarea instalatiilor de climatizare: aparate de aer conditionat, ventiloconvectoare si chillere. Produsul are eficienta mare in curatarea tuturor tipurilor de murdarie agresiva (praf, nicotina, grasime) precum si in dezinfectarea si tratamentul bactericid asupra microorganismelor, bacteriilor si mucegaiurilor.
Mod de utilizare: Se prepara solutie in concentratie de 3% - 5% pentru curatari normale sau pana la maxim 10% pentru curatari grele. Solutia se aplica prin pulverizare pe elementele ce necesita curatare si dezinfectare: vaporizatoare lamelare ale spliturilor sau ventiloconvectoarelor, filtrele lor, condensatoare lamelare si inclusiv carcasele aparatelor. Solutia se lasa sa actioneze pana la 10 minute, apoi fie se clateste cu apa la presiune scazuta (filtrele si condensatoarele spliturilor externe sau chillerelor) fie se porneste instalatia de climatizare in regim de racire caz in care eliminarea solutiei si a murdariei de pe vaporizatoarele spliturilor sau ventiloconvectoarelor se face prin colectorul si tubul de evacuare a condensului.Se recomanda curatarea si igenizarea instalatiilor de climatizare la fiecare inceput de sezon cald (primavara) sau rece (toamna).

Soluţiile de intreţinere a aparatelor de aer condiţionat din gama CHEMSTAL au fost selecţionate şi testate in parteneriat cu specialistii companiei italiene FACOT CHEMICALS atât in aplicaţii industriale cât şi casnice şi acoperă intreaga gamă de probleme de igienizare a acestui tip de instalaţii. Expertiza de peste 50 ani a acestora in domeniul productiei de aditivi tehnici reprezinta garantia unor solutii practice si eficiente.
Informatii suplimentare:
0244 51 87 60
Catalog produse
 
Afla solutia pentru instalatia ta
 
 Powered by LABOREX | Developed by INCOROM
Copyright © 1996 - 2018