cautare chemstal
INTRETINEREA CHIMICA A CENTRALELOR TERMICE CU COMBUSTIBIL SOLID SI LICHID


In localitatile care nu beneficiaza de sisteme centralizate de incalzire, in zonele rurale, case de vacanta, zone rezidentiale noi, unde nu exista retele de alimentare cu gaze, ponderea cea mai mare o constituie centralele termice consumatoare de combustibil lichid sau solid.
Diversificarea si oferta foarte generoasa de centrale care pot produce caldura prin arderea unor combustibili neconventionali sau produsi din materiale reciclabile mai ieftine ( rumegus, peleti, deseuri brichetate, pacura reziduala, etc,), a generat o crestere a numarului de echipamente termice care folosesc aceste tipuri de combustibil pentru incalzirea agentului termic prin preluarea caldurii generate de ardere si recircularea prin pompare prin tot sistemul de conducte, pana la calorifere, unde cedeaza caldura incaperilor si se intoarce pe conductele de retur pentru a fi reincalzita. In cazul centralelor care prepara apa calda menajera, apa calda este dirijata intr-un schimbator de caldura sau intr-un boiler unde incalzeste apa potabila, pentru a fi folosita la spalat, baie sau bucatarie.
Procesul de generare a caldurii prin arderea unui combustibi - combustia, este o reactie termica de oxidare exoterma (emisie de caldura), definita de trei elemente:
 • Combustibilul: este substanta care prin ardere produce caldura si este formata din carbon (C) si compusi ai acestuia existenti in combustibilii solizi (lemn, carbune, cocs, etc) sau carbon si hidrogen -hidrocarburi lichide ( motorina, pacura,etc)
 • Comburantul: Oxigenul din aer, care contine 21% oxigen, 78% azot, 1% alte gaze.
 • Declansarea: sau punctul de aprindere, este temperatura la care are loc combustia.


Arderea este un proces chimic complex, care poate fi reprezentata simplificat prin reactia:


Combustibil + oxigen (din aer) => CO2 + 2 H2O + CALDURA


CO2 = dioxid de carbon
H2O = apa, sub forma de abur.


O instalatie termica are scopul de a valorifica reactia de combustie si de a utiliza caldura produsa care se transfera unui vector (fluidul termic) catre corpurile de incalzire (radiatoare, panouri radiante, etc).
La centralele termice clasice, apa rezultata din reactie este absorbita in mare parte de caldura rezultata din ardere, schimbandu-si starea din lichid in gaz (abur) si va fi evacuata impreuna cu gazele de ardere prin cos.
La centralele cu condensare, aburul va condensa iar caldura absorbita initial in procesul de ardere, este redata circuitului de incalzire, contribuind cu o cantitate suplimentara de energie.
Odata cu vaporii de apa condenseaza si oxizii gazelor secundare aflate in compozitia amestecului gazos , fapt pentru care condensul generat are un caracter puternic acid cu pH intre 3 si 5 ( ph foarte acid) care poate provoca fenomene de coroziune.
Datorita prezentei in aer si a altor gaze ( azot, sulf, clor), a fenomenului de ardere incompleta cu generare de CO in loc de CO2 , a prafului din mediul inconjurator, precum si a componentelor necombustibile prezente in carburantii solizi reactiile chimice care se produc sunt mult mai complexe, putand rezulta, oxizi cu caracter acid sau alte tipuri de compusi care se depun pe suprafata arzatoarelor, depozite de pulberi sau chiar gudroane si cruste care determina disfunctionalitati ale regimului de ardere si care conduc la scaderea randamentului centralei si implicit la consum suplimentar de combustibil.
De aceea in mod special la echipamentele termice care utilizeaza ca sursa de ardere combustibilii lichizi sau solizi este necesara o intretinere suplimentara a arzatoarelor prin curatarea periodica a acestora.
De asemenea, resturile necombustibile din compozitia chimica a carburantilor lichizi sau solizi, sau compusii chimici care au puncte de aprindere superioare temperaturii de ardere, se depun pe pereti si pe cosul de evacuare a gazelor,sub forma de gudroane si cenusa.


Depuneri din camera de ardere a unei centrale cu combustibil solid

Cazan pe lemne Cazan pe lemne
 
In sezonul rece circuitele termice au nevoie de o atentie sporita. Pentru a asigura functionarea optima a echipamentelor utilizate la incalzirea pe timp de iarna, agentul termic folosit in instalatii trebuie protejat impotriva inghetului, in perioadele in care nu se genereaza caldura. Casele de vacanta, spatiile industriale, sau orice imobil in care incalzirea nu este furnizata in regim permanent, prezinta un risc crescut de inghet al instalatiilor.
Daca in sezonul cald nefunctionarea corespunzatoare a centralei termice creaza numai disconfortul generat de lipsa apei calde, in sezonul rece, oprirea centralei conduce in primul rand la eliminarea sursei de incalzire a locuintelor sau spatiilor comerciale. De aceea este recomandat ca in perioada de toamna, sa se faca o verificare profesionala a intregului sistem termic si sa se efectueze o curatare chimica a arzatoarelor si camerei de ardere, precum si umplerea instalatiei cu antigel termotehnic.
Datorita experientei acumulate in domeniul productiei de substante chimice si a serviciilor de intretinere si spalare chimica a centralelor termice, LABOREX a dezvoltat gama de produse CHEMSTAL, dedicata tuturor tipurilor de instalatii termice. De asemenea LABOREX si-a ales intotdeauna furnizorii in functie de calitatea produselor oferite. Pentru a asigura o gama completa de echipamente speciale, necesare in lucrarile de testare, monitorizare si intretinere a regimului chimic din instalatiile termice, specialistii nostri au ales doar produse care au eficienta, fiabilitatea si usurinta in exploatare dovedita. Astfel, LABOREX asigura importul si distributia nationala pentru o serie de brand-uri cu renume mondial.


Produse CHEMSTAL recomandate pentru intretinerea chimica a centralelor termice cu combustibil lichid sau solid :


Solutie pentru curatarea cazanelor cu combustibil solid CLEANEX GUDRON
CLEANEX GUDRON este o solutie dezincrustanta dedicata curatarii gudroanelor si a funinginii necombustibile depuse pe peretii camerelor de ardere ale instalatiilor care utilizeaza combustibil solid (lemn, carbune, peleti, etc) Produsul dizolva depuneri de gudron de maxim 1mm si este recomandat pentru cazanele cu gazeificare. Mod de utilizare: In camera de ardere rece, se pulverizeaza ca atare direct pe suprafetele de curatat cu un pulverizator din plastic.
Pentru curatarea camerelor de ardere cu geometrie neregulata, care prezinta strat mai gros de gudron, se recomanda utilizarea prealabila a produsului GUDRONEX.


Agent curatare sobe si cazane cu combustibil solid GUDRONEX
Pulbere pentru inlaturarea rapida a mizeriei si a reziduurilor nearse existente pe peretii sobelor pe lemne si a focarelor cazanelor cu combustibil solid (lemn, carbune, peleti, etc). Produsul actioneaza si in cele mai putin accesibile zone ale focarului de unde elimina depunerile corozive si oxizii, imbunatatind calitatea arderii si eficienta echipamentului.
Mod de utilizare: In timpul functionarii cazanului ( cu foc iute) avand clapeta de cos deschisa, introduceti o doza de GUDRONEX. Stratul de cenusa ramas in urma actiunii produsului, se indeparteaza cu usurinta.
Repetati procedura ori de cate ori este nevoie.


Agent concentrat pentru curatare cazane cu combustibil solid cu depunere masiva de gudron GUDRONEX PLUS
Agent de curatare sub forma de pulbere destinat curatarilor grele ale reziduurilor sub forma de gudron existente pe peretii focarelor cazanelor cu combustibil solid (lemn, carbune, peleti, etc). Produsul actioneaza si in cele mai putin accesibile zone ale focarului de unde elimina depunerile corozive si oxizii, imbunatatind calitatea arderii si eficienta echipamentului.
Mod de utilizare: In timpul functionarii cazanului ( cu foc iute) avand clapeta de cos deschisa, introduceti o doza de GUDRONEX PLUS .In cazul in care gudronul nu capata un aspect poros si nu se indeparteaza usor prin curatare mecanica, se repeta procedura.
Repetati procedura ori de cate ori este nevoie.


Solutie pentru curatarea arzatoarelor DETHERM - Detergent spray pentru curatarea arzatoarelor centralelor termice murale si a arzatoarelor. Este usor de utilizat. Optimizeaza combustia si conduce la reducerea consumului de combustibil.
Mod de utilizare: Se pulverizeaza direct pe arzator, in timpul functionarii centralei. Prin dizolvarea instantanee a gudroanelor depuse, efectul cresterii flacarii se observa de la prima aplicare a detergentului DETHERM. Se recomanda utilizarea periodica .
TERMO PROTECT este un antigel concentrat pe baza de monoetilenglicol ce asigura o protectie crescuta la inghet a circuitelor termice. Produsul este adecvat utilizarii in orice instalatie de incalzire care functioneaza la temperatura maxima de 102°C, permitand un raport crescut de dilutie cu apa demineralizata, in functie de regimul de exploatare dorit.


Concentratie (%vol) Densitate (g/cm3) Punct de congelare( oC )
50% ( 1:1 ) 1,070 -36
33% ( 1&:2 ) 1,050 -20
20% ( 1:4 ) 1,025 -10


Inhibitorii de coroziune si aditivii stabilizatori de pH cu care este tratat antigelul TERMO PROTECT, optimizeaza protejarea componentelor circuitului (cupru, fier, inox, aluminiu, alama, cauciuc) si asigura o buna functionare a pompelor de circulatie din instalatie. Produsul are grad mare de biodegradabilitate si prezinta risc moderat de toxicitate.
Incarcarea cu antigel a instalatiilor termice rezidentiale se poate realiza cu dispozitivele de incarcare fara motor ZUWA 2001A, sau ZUWA 2001B, care sunt dispozitive compacte de pompare folosite la transferul diverselor fluide.
Pentru actionare pot fi conectate cu usurinta la diverse unelte echipate cu motoare electrice: surubelnita electrica, bormasina, etc. si pot fi folosite in multiple aplicatii pentru pomparea diverselor substante lichide precum: apa, apa contaminata, apa de mare, diesel, biodiesel, ulei de incalzire, ulei de motor, ulei hidraulic, ulei vegetal, ierbicide, insecticide, detergenti, antigeluri, diverse solutii utilizate in transferul termic. Producator: ZUWA - Germania.


Cazan pe lemne Cazan pe lemne Cazan pe lemne
 
Caracteristici tehnice: Dispozitiv încarcare ZUWA 2001A
• Debit maxim: 30 litri/min.; • Înaltime maxima de pompare: 7 m (uscat pâna la 3 m);
• Presiune maxima: 4 bari; • Corp pompa: Al Mg Si 1; • Rotor: cauciuc Perbunan
(NBR) (înlocuibil); • Garnituri: Perbunan (NBR); • Temperatura lichidului pompat:
maxim 60°C; • Conectori (admisie/refulare): 1" filet exterior.
Caracteristici tehnice: Dispozitiv încarcare ZUWA 2001B
• Debit maxim: 60 litri/min.; • Înaltime maxima de pompare: 7 m (uscat pâna la 3 m);
• Presiune maxima: 4 bari; • Corp pompa: Al Mg Si 1; • Rotor: cauciuc Perbunan
(NBR) (înlocuibil); • Garnituri: Perbunan (NBR); • Temperatura lichidului pompat:
maxim 60°C; • Conectori (admisie/refulare): 1" filet exterior.


AVANTAJELE UTILIZARII PRODUSELOR CHEMSTAL


 • Sunt dezvoltate special pentru o exploatare optima in instalatiile termice Dezincrustantii si Antigelurile termotehnice speciale din gama CHEMSTAL sunt rezultatul obtinut prin imbinarea cunostintelor specialistilor chimisti cu informatiile provenite din practica inginerilor de instalatii.
 • Se comercializeaza in conformitate cu reglementarile nationale privind protectia consumatorului - Dezincrustantii CHEMSTAL se livreaza insotiti de intructiuni de utilizare, fisa cu date de siguranta (FDS) intocmita conform REACH si declaratie de conformitate si garantie.

  Antigelurile TERMO PROTECT sunt aditivate cu inhibitori de coroziune care nu contin substante chimice restrictionate (nitriti, amine, silicati, borati, fosfati).
 • Sunt livrati in functie de necesitatile practice ale beneficiarului - Dezincrustantii CHEMSTAL sunt ambalati in recipiente etichetate, rezistente la produse corozive, transport si depozitare.

  Antigelurile TERMO PROTECT sunt ambalate în recipiente etichetate, rezistente la transport si depozitare, în cantitatile solicitate de beneficiar (10 kg, 20 kg, butoaie de 240/220 kg, sau in vrac, cu cisterna).
  De asemenea, acestea se livreaza ca produs concentrat sau în variante gata preparate pentru utilizare - TERMO PROTECT T35 (punct de congelare -25°C). La cerere produsele se pot livra la dilutiile solicitate de client, în functie de necesitatile de protectie la înghet dorite de acesta.
 • Se asigura consultanta si monitorizare de specialitate - Specialistii nostri acorda consultanta clientilor privind aplicabilitatea diferitelor tipuri de dezincrustanti si antigel, iar la cerere asistenta tehnica si monitorizarea caracteristicilor fizico-chimice ale fluidelor termice bazate pe solutiile din gama CHEMSTAL.
left
PRODUSE RECOMANDATE
right
CALITATE GARANTATA

ISO14001 ISO9001 IQNET
Unde ne gasesti?
Suna-ne la:
(+4) 0744-285.004
(+4) 0723-523.552
(+4) 0728-029.326

sau click pentru date contact
Google-Translate-Romanian to Bulgarian Google-Translate-Romanian to English Google-Translate-Romanian to French Google-Translate-Romanian to German Google-Translate-Romanian to Greek Google-Translate-Romanian to Italian Google-Translate-Romanian to Hungarian
Google-Translate-Romanian to Polish Google-Translate-Romanian to Russian Google-Translate-Romanian to Serbian Google-Translate-Romanian to Spanish Google-Translate-Romanian to Turkish Google-Translate-Romanian to Ucrainian
Cerere oferta

Lista goala
Produse chimice
Echipamente
Servicii
Descarca
Catalogul CHEMSTAL
coperta catalog Chemstal

Reclama Chemstal

 
Prima pagina  |  Produse chimice  |  Echipamente  |  Servicii  |  Informatii utile  |  Despre Chemstal  |  Contact
Developed by Incorom | © Copyright 2009, LABOREX SRL. Toate drepturile asupra www.chemstal.ro sunt rezervate. Chemstal, Cleanex, Solar Protect, Termo Protect si Geo Protect sunt marci inregistrate a LABOREX. Textele, fotografiile si desenele sunt protejate de legea dreptului de autor. Continutul acestui site nu poate fi copiat sau modificat in scopuri comerciale. Compania nu isi asuma nici o responsabilitate pentru posibilele greseli de continut si isi rezerva dreptul ca in urma imbunatatirii tehnologice sau a cererii pietei, sa aduca modificari produselor fara nici o instiintare prealabila.